08 juuli 2017

Minieuropeade Türil - ettevalmistused Europeadeks

Laupäeval, 8 juuli hommikul, sättisime oma autod Türi sõidusuunale ja läksime harjutama suure Europeade esinemisteks. Päeva alguseks oli välja kuulutatud kell 9 ja Türile jõudes säras päike kõrgel taevas. 
Kuna Eveliin oli õnnetult jaanipäeval oma jalga vigastanud, asendas teda Dagmar. Temale oli päev suur proovilepanek. 
Regamise oli rühma juhendaja Eva juba ära teinud ja meie toidutalongid kätte saanud. Vaatasime üle oma päevakava  - mis kell ja kus oma tantse harjutame ja seadsime sammud laululava suunas.
Entusastlikult oma tantsujärge ootamas. Läks oodatust tunduvalt kauem.
Pildistas: keegi Heili telefoniga
Lauluväljakul leidis esimesena aset naisrühmade tantsu Mina tahan tantsu lüüa proov ning seejärel tuli kokkutantsimisele ka meie õpitud Soome polka. Kuna tegemist on kiire tantsuga ning murumätastel tantsimine vajab erilisi oskusi, oli selle kokkutantsimine paras pähkel. Samal ajal tantsisid segarühmad põhikooli staadionil Kolumatsi polkat ja Kadrelit. Kristi, kes tantsib nii meie kui segarühmas, jõudis mõlema harjutusväljaku vahelt joosta ja kõik tantsud kaasa teha. 
Naisrühmad Mina tahan tantsu lüüa kokkutantsimisel. Pildistas Janelle Leenurm
Siis suundusime staadionile, kus tuligi hakata avakontserdi ja lõppkontserdi liikumisi harjutama. Pidi ikka viks ja nobe olema, sest juhendajaks oli Valdo Rebane. Samuti tuli kõik väga täpselt meelde jätta, et Soomes kõik sujuks kiirelt ja kõik teaksid, kus nad tantsima peavad ning kuidas siseneda ja väljuda jäähallis. Esmakordselt prooviti tantsida elava muusika saatel. 
Lõunasöögile jõudsime viimaste rühmade hulgas ja pokusalat oli juba otsas. Lõunasöök aga üllatas positiivselt: pakuti kartulit ja liha, mis pole sellistel üritustel sugugi tavaline.
Seejärel alustasime ühistantsude Kanga kudumine ja Käru polka läbiproovimist. 
Õhtupoolikul jäi meil tunnike vaba aega, et ennast rahvariietesse sättida ja kauniks teha. Selle aja sees sadas paras sahmakas vihma taevast alla, kuid rongkäigu alguseks oli õnneks vihm järgi jäänud. 
Naksakad rongkäigu eel. Pildistas: Kalev Palling
Seejärel algaski pargist rongkäik, kulgedes mööda Türi linna tänavaid Tehisjärve juurde ja sealt tagasi staadionile. Sellele järgnes kontsert kõigile huvilistele.
Naksakad on rongkäiguga jõudnud Türi põhikooli staadionile. Pildistas Meelis Brett
Kontserdil tuli ettekandmisele kuus tantsu koos Humppa-ga. Vahepalaks esinesid veel Valga tantsijad oma muusikutega ning Türi Kaktus ja kapell. Samuti rääkis Valdo Rebane tantsude vahepeal, kuidas Soomes kõik välja hakkab nägema. 
Jalg oli juba väsinud ja tönts, kuna päev oli olnud lämbe, palav ja pikk. Aga mis ei tapa, pidi ju tugevamaks tegema! Õhtune esinemine läkski suure õhinaga ja meeleolukalt. Olime saanud kindlustunde Soome esinemisteks.
Ühispilt koos vigastatud Eveliini ja tema pojaga ning puhkusel oleva Meelikesega. Pildistas: Kalev Palling
Veera J

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar