30 juuli 2017

30.07 Europeade viies päev koos ülesastumisega lõppkontserdil

Pühapäeva hommikul ärkasime teadmisega, et korralikku vatti saanud rahvariided tuleb õhtul veel viimast korda selga sättida ja et hommikupooliku veedame paadireisil. Tundus aga, et paadireisile soovis minna veel nii mõnigi teine europeade´i külastav rühm. Seiklus ühistranspordiga päädis sellega, et paadireisi asemel saime natuke veel linna peal jalutada.

Bussi ootamas, et paar peatust edasi sõita. Jala oleks õigeks ajaks 
kindlasti kohale jõudnud. Pildistas Heili Burmeister 

Lõuna tipphetk oli see, et kui eelnevatel päevadel tuli leppida kindlate „maitsvate“ pastasortidega, siis pühapäeva õhtusöögiks anti võimalus valida kõigi nelja pasta vahel. 

Ja siis oligi aeg käes liikuda Europeade´i lõppkontserdile. Kärutajad said koos teiste Eesti segarühmadega tantsida toredat ja üsna tempokat „Kolumatsi polkat“. Seejärel tuli esitlusele kõikide Eesti rühmade ühistants „Käru polka“. „Käru polka“ ajaks kolisime Mariga ajutiselt Kärutajate hulka, sest seal olid paar meest pilla-palla. Naksakatel tulid igal juhul kõik tantsud väga hästi välja, aga kõige erilisem oli kokkuvõttes siiski avakontserdil esitatud „Soome polka“, millele hoogsalt kaasa elati ja plaksutati. Kõige lõppu korrati üle „Humppa“. Kuigi tantsude vahel olid üsna pikad ootamisajad, saigi nii ka teiste maade tantse vaadata ja üsna mõnusa emotsioonipaketiga lahkuda. 
Eesti naisrühmad lõppkontserdil Gatorade Centeris Mina tahan tantsu lüüa
esitamas. T
ants lõppes ühise lillemotiiviga. Pildistas Janelle Leenurm 

Bussiparklas tänasime oma giidi väikese meenega, milleks oli kohalikus Käru ettevõttes Traageldaja valminud õlakott. See sobib kenasti rahvarõivaste juurde. 
Meie giidile kingitust üle andmas.
Pildistas Heili Burmeister

Peale kontserti saime oma kodukoolis lõõgastudes lõpuks ühise rütmi ja noodi oma reisikaaslaste Pilistvere pillimeeste- ja naistega ning tegime Naksakate esituses „Simmani polka“ ning koos segarühma täiendusega „Oige ja vasemba“. Sellisel viisil sai Europeade meie jaoks toredasti kokku võetud. Lisaks avastas Elbe, et meie „magamistoa“ läheduses asub veel üks suur WC, nii et võitlus noorte leedu tüdrukutega oleks olemata jäänud. Segarühma poisid olid selleks õhtuks eelnevate ööde emotsioonidest piisavalt väsinud, nii et olid haruldaselt esimeste magamaminejate hulgas, esimene varajane langenu oli Mait.




Kristi L

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar