26 juuli 2017

26.07 Europeade esimene päev ehk reis võis alata

Lõpuks on kätte jõudnud 26. juuli, kaua oodatud ja veidi ärevaks tegeva päeva hommik. Eelmisel päeval käisin südant ja meelt rahustamas metsas ning heameel on asuda teele teadmisega, et ma jõuan peale Soome reisi mustikaid korjama minna küll.

Hommikused rituaalid tehtud ja sammud auto poole seatud, et jõuda kokkulepitud ajaks kokkulepitud kohta, mõtlen kas said ikka kõik vajalikud asjad kaasa. Viimaks autosse istudes teen järelduse, et nii kui nii jäi midagi maha või ei tulnud lihtsalt meelde. Mis seal ikka, lõppude lõpuks pole Soome mingi tühermaa, kui midagi on puudu eks siis vaatame kuidas saab.

Jõudnud Käru aleviku bussipeatusesse, saabus peagi buss Võhmast ning meid tervitasid Pilistvere Pillimehed ja segakoor Leelo. Naksakad ja segarühm Kärutajad asusid riideid ja muud reisikraami peale laadima ning võtsime suuna Tallinna sadama poole. Olime kenasti graafikus ja teel olles liitus meiega veel tantsijaid. Aivi ja Riina K aga otsustasid minna Soome omal käel.
Rõõmsal sammul Tallinna sadamas laevale minek. 
26.07.2017. Pildistas Heili Burmeister.

Juba jõutud üle lahe. Oma punase Hansaliinide bussi leidmine arvutu 
hulga busside seast on lihtne. 26.07.2017. Pildistas Heili Burmeister.

Helsingisse jõudes ootas meid ees umbes 168 km pikkune bussisõit Turu linna. Väike jalasirutus oli kusagil Helsingi ja Turu vahepeal ning lõpuks jõudsime Turu Gatorade Center jäähalli juurde, kus mõningase ootamise järel saime oma käepaelad, teavikud ja muud huvitavat – oranži joogipudeli ja võileivakoti Europeade logoga ja puha. Sel ajal kui Eveliin ja Mari käisid meid registreerimas, lõid pillimehed-naised lood lahti ja soovijad said tantsu lüüa. Pidu algas ja ka pasta dieet, sest peale registreerumist läksime sööma.

Kaasaelamine tantsijatele ja pillimängijatele. Turu Gatorade parkimisplatsil.
26.07.2017. Pildistas Heili Burmeister
Lõpuks jõudsime oma, nii öelda kodukooli Nummi, kus meid ootasid täispuhutud madratsid. Aivi ööbis hoopis lähedalasuvas hotellis koos oma perega ning Kaja oma tuttavate juures.
Kahe rühma tantsijad on leidnud oma koha käsitööklassis.
26.07.2017. Pildistas Heili Burmeister 
Peale sisse elamist ja lahti pakkimist otsustati Turu ühistranspordi ja linnaga tutvuma minna. 
Et kodupeatus meeles püsiks. 26.07.2017.
Pildistas Janelle Leenurm
Vaim valmis linna avastama. 26.07.2017.
Pildistas Janelle Leenurm
Õhtul oli ka Europeade pealaval Varvintoris tervitusesinemine. Rahvast oli kahjuks nii palju, et ka pikad inimesed ei näinud laval toimuvat aga vahva oli ikkagi.

Rahvahulk esimesel õhtul Europeade pealaval toimuvast osa saamas.
26.07.2017. Pildistas Janelle Leenurm
Hetke püüdmas. 26.07.2017. Pildistas Janelle Leenurm
Päeva lõpetasime jalutuskäiguga Turu linna läbiva Aura jõe promenaadil, nautides imeilusat õhtut ja oodates põnevusega juba järgnevaid päevi. 

Riina H

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar