27 juuli 2017

27.07 Europeade teine päev

Hommik. Ärkamine varem kui tahaks või võiks. Üks üksik mobiil nõuab selle peremehelt kindlat tõusmist, hoolimata helina vaigistamisest suudab see telefon taas äratama hakata... küll oli aga näha kuidas selle peremees ägedalt kummimadratsilt põrkas kui noor rahvatantsija maast püsti! Nojah, siis kogu see seltskond hakkaski toimetama... pessu, riidesse, sööma. Hommikusöök oli maitsev - lehtsalat, kurk, tomat, juust, sink, pudru, moos, või, mahl, vesi, kohv, tee (saladuskatte all - see jätkus ka järgnevatel hommikutel).

Hommikusöögi järgselt algas sõit Gatorade Center esinemiskohta, kus Türil toimunud Minieuropeadel harjutatud tantsud vaid poole tunniga pidid paika loksuma, et õhtul juba esinedes Europeade avakontserdil kõik sujuks. Pärast pisikest proovi sõitsime tutvuma kohaliku vaatamisvääruse – Turu linnusega, mis pakkus põnevust oma pisikeste käikude ning ajalooliste väljapanekutega. 
Naksakad ja Kärutajad, Turu linnus, 27.07.2017. Pildistas Heili fotokas, kellegi käes.
Turu linnus, 27.07.2017. Pildistas Heili Burmeister


Kompositsiooniharjutus Turu linnuses. 27.07.2017. Pildistas Janelle Leenurm

Seejärel nautisime piknikul hommikusöögil kaasa antud lõunasööki, milleks oli pastasalat, südamekujuline kukkel, väike võipakike ja 1 banaan (saladuskatte all võib öelda, et taolist lõuna- või õhtusööki sõime ka järgnevatel päevadel). 
Naksakad ja Kärutajad pikniku pidamas. Turu linnus 27.07.2017. Pildistas Heili Burmeister

Edasine käekäik oli juba endi teha. Nii mõnigi võttis ette väikese shopingutuuri või lähema tutvumise linnaga. Aivi, kes oli juhtumis broneerinud omale hotellitoa meie ööbimiskooli kõrvale, mõnules vabal ajal koos Kalevi, Maria ja Adega spaas.

Enne õhtust avakontserti sättisime endid esimest korda selle reisi jooksul rahvarõivastesse ning suundusime oma „söögikooli“ õhtusöögile. Et aega arvestasime pisut varuga, siis peale õhtusööki jalutasime enne Gatoradesse suundumist veel linna peal ringi.
Turu linna lilleilu. 27.07.2017. Pildistas Heili Burmeister
Jalga soendamas. Turu linn,
27.07.2017. Pildistas Ilme Säde
Õhtune avakontsert algas kell 19.00, enne õiget algusaega olid laval meeleolu loomas muusikud. Valisime Naksakate ja Kärutajatedega endile sobivad istekohad, sedapuhku esireas, ning kontserdi nautimine ning pingsalt oma esinemisjärjekorra ootamine võis alata. 
Veera Jesse, Eveliin Anton, Riina Kalvet, Heili Burmeister.
Gatorade Center, 27.07.2017. Pildistas Heili Burmeister
Gatoradel oli väga palju rahvast nagu arvata võis ja väga palav. Kui esialgu oli kõik sujunud viperusteta, peale selle, et Riina K-l oli ikka veel reisist paha olla. Ja siis tulid vahejuhtumid -kõigepealt suutis Eveliin kuidagi libiseda tribüüni trepil ja kukkuda. Sel korral küll tõsisemaid vigastusi peale sinikate, marrastuste ja katkiste sukapükste ei olnud. Siis libises Maria samal trepil kuid õnneks sai tasakaau tagasi ja ei kukkunud vaid pääses ehmatusega. Mariast ja Adest oli järgnevatel päevadel suur abi Käru tantsurühmadele, seda lugu saab lugeda juba järgmiste päevade tegemistest.
Maria Palling ja Ade Eensoo, Gatorade Center,
27.07.2017. Pildistas Heili Burmeister
Vapper Eveliin suutis ennast esinemise ajaks koguda ja 16. etteaste, Soome polka võis alata.  
Naksakad, Soome polka eel, Gatorade Center,
27.07.2017. Pildistas Heili Burmeister
Avakontserdil astusid Naksakad kõigepealt üles koos teiste Eesti naisrühmadega ühistantsu Soome polkaga, mis võeti väga võimsate emotsioonidega vastu. Naksakate esimene esinemine suurel areenil oli toimunud - ÄGE, äge oli Eesti naiste ühistants Soome polka, see tõmbas rahva käima! Olla seal koos teiste tantsijatega ning tantsida nii suurel areenil sellisele rahvahulgale oli ütlemata võimas tunne. Esimesed emotsioonid vaibunud, tuli oodata peaaegu kontserti lõppu, sest pea viimaseks 43. tantsuks oli Eesti rühmade ühistants Kanga kudumine. Pikas ootamise vaheajas toimus Ilme abiga Riina K. imeline paranemine, nimelt otsustas Riina lõpuks midagi süüa ja ennäe imet saigi terveks. Toiduks imelised friikartulid. Samal ajal kui Riina seal sõi ja paranes pidid Kärutajad esinema minema. Aga nagu ütleb rahvatarkus, siis kaks õnnetust ei jää kolmandata, nimelt libises trepil Kärutajate tantsija Aime ja nii õnnetult, et lõualuus oli mõra ja õmmelda tuli päris korralikult. Sellega Aimele Europeade ka lõppes, loodame et paranemine läheb kiiresti. Meil oli ju ikka veel üks tants tansida, treppidel käimine oli muutunud eriti ettevaatlikuks. Suundusime õige ukse juurde aegsasti.  Kangas sai kootud korralikult ja sellega esinemine meie jaoks lõppes.
Miks Mari on Kärutajatega koos, seda saab lugeda 28.juulikuu tegemistest,
Gatorade Center, 30.07.2017. 
Pildistas Heili Burmeister



Tagasisõit Gatorade Centerist ööbimiskohta algas 22.30. Kõik olid väsinud, kuid õnnelikud, tantsud õnnestusid. Oma nn kodus toimus väike einestamine, pesemine ja magamaminek - igaüks omale sobival ajal, ühist tule kustutamist ei toimunud, nii mõnigi luges taskulambivalguses raamatutki, mõni luges päevauudiseid nutitelefonist või suhtles perega FBs.
Tekst Aivi, Heili, Janelle

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar