28 juuli 2017

28.07 Europeade kolmas päev ja väike põige Nurmijärvile

Hommikune äratus oli varajane, sest 9.30 pidime hakkama oma koolimajast liikuma, et õigeaegselt jõuda oma 1. tänavaesinemisele Vähätori platsile ehk esinemisplatsile nr 1. Ehkki tegu oli 1. tänavaesinemisega ja kellaaeg varane, toimisime kiirelt ja olime ka õigeaegselt valmis. Üles astusime tantsudega Soome polka ja Kergole. 
Oma esinemiskorda ootamas. Pildistas Kalev Palling
Turust Nurmijärvile - ca 200 km. Google maps
Meie üldises plaanis oli tegemist muudatusega. Kui esialgu oli meile tänavaesinemine kell 14.30 ja hoopis teisel platsil siis see sai muudetud umbes nädalapäevad enne festivali, sest sama päeva õhtupoolikuks olime koos Märjamaa rühmadega lubanud ette võtta sõidu Raplamaa sõprusvalla keskusesse Nurmijärvile. Kui Eestis on vahemaad lühikesed ja keegi ei tuleks selle pealegi, et no kui te juba siinkandis olete (cic!), siis oleks väga tore kui „hüppaksite“ ka meie juurest läbi ja annaksite väikse kontserdi, et jutt on vahemaast ca 200km. Soomlastel aga maad rohkem käes ja arvamused teised.
Seda, kas minna ja kuidas minna sai arutatud juba tegelikult varem ja lõppkokkuvõttes oli päris hea, et ikka läksime. Tuli küll paar tundi sõita bussiga – buss oli teine ja juhtki oli asisem meie tavapärasest, teadis teed ja tundis kella, aga heas seltskonnas möödub aeg kiirelt.

Nurmijärvil võtsid meid vastu kohalik vallavanem ja sõprussuhete ja kultuuri eest vastutav meesterahvas. Tutvustasid meile esinemisplatsi – otse Aleksis Kivi silme all ja tõmbasid platsi kõrvale masti ka meie riigilipu.

Siis aga siirdusime sööma ja oli see vast kõhutäis. Menüü osas olid kõik juba varakult oma eelistused saatnud, aga seda, et portsud on niivõrd suured ja pärast seda tuleb ajada end rahvarõivastesse ja tantsida…. Kristi oli valinud endale näiteks hamburgeri ja kui see lauda jõudis, oli see vaat, et suurem Kristist või vähemalt sama suur. Nii, et tekkis küsimus, kas Kristi sööb hamburgeri või hamburger Kristit.

Nurmijärvi esinemiseks vahetasime riided kohalikus vallamajas ja sealt siirdusimegi juba kivi pilgu alla tantsima. Raplamaa tantsijad pakkusid sõprusvalla rahvale tunni aja pikkuse tantsukontserti. Märjamaa tantsijad rohkem pärimustantsudele keskendudes ja meie oma repertuaari tantse ette kandes. Naksakad esitasid oma repertuaarist Simmanipolka, Ma es kuule, Soome polka, Vigala reinlender, Kergole ja koos teiste rühmadega ühistantsu Käru polka. Vihmapilved tulid ja läksid aga meie kohal end tühjaks siiski ei kallanud. 

Mari aitamas Kärutajate rühma hädast välja, õppides mõne 
prooviga Kärutajate tantsu selgeks. Pildistas Janelle Leenurm
Esinemisjärgselt kärme riietevahetus ja asusimegi tagasiteele Turku. Tee peal saime ka infot, et Turus oli õhtul kallanud kui oavarrest ja see oli ka ainuke vihmane õhtu selle festivali ajal. Hea, et otsustasime selle õhtu veeta Nurmijärvil.
Esinejate ja võõrustajate ühispilt Aleksis Kivi monumendi ees Nurmijärvil. 
Pildistas keegi Janelle fotokaga. 
Naksakad koos Aleksis Kiviga. Pildistas keegi Janelle fotokaga
Eva S

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar