29 juuni 2019

tule tulemine Kärus

Tuld aitas hoida meie rahvatantsurühma
juhedaja Eva. Pildistas Merle Rüütel

2019. aasta juubeli laulu- ja tantsupeo tuli saabus Kärru 29. juuni õhtul Piiumetsast, kus selle võttis vastu endine Naksakate tantsija Heili Burmeister. Tule hoidja Heili ja saateautod saabusid kohalike aplausi saatel ja õhtujuht tervitas neid soojalt. Tuli anti üle Käru Memmede tantsurühma pikaaegsele juhendale Evi Raudsepale ja seejärel esinesid Käru Memmed tantsuga "Siisike". Välja oli toodud ka Kärude Muuseumi kärude näituse eksemplarid. Õhtu jooksul võttis sõna Käru kogukonna esindajana Rutt Vaarmari, kes tõstis esile kohaliku rahvakultuuri aastatepikkuse järjepidevuse ja avaldas lootust, et Käru kandi inimeste laulu- ja tantsupeol osalemine ei katke ka tulevikus. Lisaks Naksakatele osaleb juubelipeol sel aastal ka Käru Põhikooli lastekoor Laupa Põhikooli koori koosseisus. Seejärel anti tuli üle Käru 2019. aasta aasta emale Liia Sizaskile ja ühiselt süüdati peotule lõke.


Meile, naksakatele, oli see muidu rõõmus sündmus, samal ajal ka kurb, kuna hiljuti lahkus meie seast kallis Ilme, kes tegi meiega kaasa kogu pika treeningperioodi ja ettetantsimised tantsupeoks. Seega oli meie esinemine sel õhtul eelkõige pühendatud Ilme mälestuseks, tantsisime laulupeo ühe rahulikuma ja väärikama tantsu "Targa rehealune" teadlikult tühja kohaga. Ja paljud meie seast, kui mitte kõik, võitlesid tantsimise ajal pisaratega.

Tants "Targa rehealune". Pildistas Merle Rüütel

 
Tants "Targa rehealune". Pildistas Merle Rüütel

Õhtu lõpuks moodustasid kohalviibijad pika keti ja peotuli anti käest kätte edasi, kuni raudtee juures aplausi ja heade soovide saatel, mööda raudteed, Türi poole saadeti.
Tuli hakkas Türile sõitma. Pildistas Janelle Leenurm

Nii muu seas, olime jõudnud ka kokku leppida ja läbi rääkida järgmisel päeval algava tantsupeo nädala trenniriietused, treeningväljakud, sõitmised-ööbimised, laiali jagada nimelised kleepsud pudelite, seljakottide ja muu isikliku märgistamiseks.

Tantsupidu 2019 - siit me tuleme:)!

Mari

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar