25 mai 2019

Järvamaa laulu- ja tantsupidu "Ma mõtlesin, et..."

Seekordne Järvamaa laulu- ja tantsupidu toimus Türil ning seekordseks peo teemaks oli "Ma mõtlesin, et..". Peo idee autorite eesmärgiks oli mõelda üheskoos mõtteid Järvamaast keskendudes nii olevikule kui tulevikule. 

Nädal enne Järvamaa pidu tegime naisrühmadega, kes peol üles astuvad ühisproovi Türi laululaval. Naksakad tantsisid sel korral vaid naisrühmade tantsu Oti rattad ning osalesid peo lõpus ühisliikumises. Järvamaa peo jaoks mõeldud naisrühmade teist tantsu otsustasime ühiselt mitte tantsida.  
Kõigepealt seljad sirgu... Pildistas Janelle
...ja vaade kaamerasse. Pildistas Janelle

Kõikide rühmade tantsjad kogunesid peopäeval veel korra kokku, et harjutada üheskoos lõpuliikumist. Eraldi peaproovi, kus kõik etteasted järjest läbi tehakse ei olnud. 

Nagu ikka algas pidu rongkäiguga, kus suundusime mööda kesklinna tänavaid laululava poole. 
Rongkäigu liikuma hakkamise ootuses. Pildistas Merle Rüütel

Kohustuslik grupipilt. Pildistas Merle Rüütel

Rongkäigurütmis.. Tuul tahtis ära viia. Pildistas Teet Reier
Esinemispaika kohale jõudes seadsime sammud suppi sööma. Seejärel saime asuda pidu nautima, sest meie tants Oti rattad tuli esitlusele alles lõpu poole. Pikka esinemisjärjekorra ootust sisustasime nii peo vaatamise, omavahel muljetamise, platsil erinevaid kaupu uudistades ja süües. 

Lõpuks jõudis ka esinemisjärjekord meie tantsuni Oti rattad. Seekord pidime tantsima ilma Riina H-ta, sest ta viibis peo ajal koolis. Seega pidime ühe tühja kohaga hakkama saama. Nagu ikka mõned viperused sisse tulid, aga peamine oli see, et meil endil olid rõõmsad ja naerusuised näod ees. 

Veel paar tantsu ja laulu pidime kannatama ning siis saime üheskoos teiste rühmadega juba lõpuliikumiseks lavale minna. Pidime pingsalt meeles hoidma, mis ajal tuleb hakata lavale liikuma ning mis ajal on vaja lõpus püsti tõusta ning lehvitada. Üheskoos oli laval väga palju tantsjaid, mis oli väga võimas!

See jäi ka viimakse korraks kui Ilme meiega üheskoos tantsis...

Miinuseks peo juures oli see, et pidu venis liialt pikaks ning mida õhtupoole seda kehvemaks ka ilm läks. Kui oleks vahetekstide ajal laval ka samaaegselt rohkem liikumist toimunud oleks kindlasti pealtvaatajatele kogu etendus huvitavamalt möödunud. 

Janelle

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar