21 veebruar 2018

trenn Järva-Jaanis

Esimest korda on Naksakatel võimalus osaleda Järvamaa laulu- ja tantsupeol, mis kannab nime "Oleks minu olemine" ning toimub 26. mail. Selle aasta läbivaks teemaks on mets. Jaanuari lõpus registreerisime oma rühma peole ning siis oli kindel, et osa me sellest võtame. 
Naisrühmade poolt tuleb esitamisele Märt Agu tants "Kihnu ratas". Kuna tantsukirjeldus puudus, siis oli kõige mõistlikum üheskoos teiste Järvamaa naisrühmadega kokku saada ning tants selgeks õppida. Sedapuhku sõitsimegi ühel veebrikuu kolmapäevasel õhtul Järva-Jaani rahvamajja, kus meid oli ees ootamas Järva-Jaani naisrühm Tuttuued naised koos nende juhendaja Ülle Vaasiga. Meiega liitus veel kaks Järvamaa naisrühma. 
Ülle koos oma rühmaga näitasidki meile kogu tantsu liikumised ja sammud ette ning hakkasimegi järjest tantsu üksipulgi läbi võtma. Esialgu sammukombinatsioonid ning seejärel juba järjekord. Kuna Naksakaid oli kohal vaid 7 (Eva, Eveliin, Kristi, Elbe - kes on meiega taaskord ühinenud, Janelle, Ilme, Dagmar), siis oli üsna keeruline sammu pidada ja aru saada, kes kuhu täpselt minema peab. Aga kuna Järvamaa peole lähme me ilmselt ka vaid kümnekesi, siis erinevus teiste rühmade liikumistega jääb nii ehk naa. 
Kokkuvõtlikult võib öelda, et kohaleminemisest oli palju kasu ning üldpildi tantsust sai ette. Suured tänud meid vastu võtmast ja juhendamast!

Janelle

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar