03 aprill 2016

esimene ühisproov maakonnapeoks

Mingil kummalisel põhjusel ei olnud keegi õhinal ega kahe käega poolt maakonnapeo ühistantsimisest ja proovist blogipostitust kirjutama. Seekord ei võetud vedu ka sellest ideest, et tähestikulises järjekorras iga rühmaliige hakkaks järgemööda toimuvatest ettevõtmistest ja esinemistest kirjutama. Kokku lepiti, et igaüks ütleb ühe lause toimunust. Aivi sai oma lausega maha juba esimese päeva alguses, kui tõdes, et parklas ei ole vabu kohti ning autosid on väga palju. Järgmisel päeval oli Kristi mures Riina (K) pärast ning küsis üle, kas keerutusrohud on ikka võetud? Riinal (K) oli seekord kõik kontrolli all, kuid Elbele transporditi medikamendid tagantjärele kohale. Teiste mõtteid toimunust ootame kommentaariumisse. Kas selliselt saaks ka ülevaatliku postituse, jäägu kõigi endi mõtiskleda?
Kohustuslik grupipilt 
Laupäeval startisime kella 16-st Kärust kolme autoga Kohila poole, kus toimusid tantsude proovid nii spordihoone võimlas kui ka kooli aulas. Vaatamata mitmete naksakate emmede väikeste laste kõhuviirusele, oli rühm täies koosseisus kohal. Kahjuks Heili pidi koju jääma oma raske seljavigastuse tõttu. Tema asemel tantsis Elbe, kes on paari kuuga usinalt tantse õppinud ning algselt tuli hoopis nö asendusliikmeks. Proovis võeti tantsud läbi esmalt lugemisega ning seejärel juba muusikaga. Pandi paika sissetulekud ja väljaminekud.  
Esimese tantsuna prooviti läbi spetsiaalselt maakonnapeoks seatud tants laulule Ei me ette tea, mis tuleb kõigi maakonna naisrühmade poolt ettekandmisele.
Pärast kiiret õhtusööki alustati Viire takka läbitantsimisega. Nii mõnigi koht sai üle täpsustatud ja ühtlustatud. 
 
Õhtu viimase tantsuna võeti läbi tempokas Simmanipolka. Lõpetasime pisut varem ning olime kodus kella poole kümneks. 

Esimese õhtu lõppedes oli Mari nii segaduses, et kodupoole sõites, teatas ta tõsimeeli, et tal on ainult üks laps. See võtab hästi kokku meie esimese päeva "raske mõttetöö". 
Teine päev algas hommikul kell kaheksa, mil startisime jällegi Kohila poole. Teisel päeval oli peataolekut vähem ning pigem tekitas ärevust kokkutantsimine koos orkestri ja kooriga. Nüüd oli iga tantsu läbivõtmiseks pool tundi ning esimesena alustasime kiire Simmanipolkaga, mis võttis naha kohe märjaks. Järgnes Viire takka ning lõpetasime Ei me ette tea-ga. Ajakavast peeti täpselt kinni. Arutades tagasisõidul tihedat trennidega seotud tegemiste ajagraafikut, tõdes Aivi, et tavapärase kuuplaani asemel tuleb aprillis võtta nädal korraga.
Maakonnapeo peaproov toimub 22. mail, siis juba kohtume Tammemäel. 

Janelle L

Riina K Mina märgiksin ära Karini TÄNU tublidele rühmadele, kes võtsid vaevaks ära õppida Viire takka. Meie alles "väikelapse kingades" õppisime Eva juhendamisel suhteliselt raske tantsu ilusasti selgeks. Tänud Evale ja tervele rühmale, häbisse me igal juhul ei jäänud. Ja kõige liigutavamad olid Karini lõpupisarad. Tantsime vapralt EDASI ja ootame Heilit TAGASI

1 kommentaar:

  1. Te Naksakad olite tublid. Kui esimese päeva õhtu jättiski ehk veidi ebakindla tunde, siis ööga oli olukord oluliselt paranenud, hallid ajurakud olid oma tööd hästi teinud ning teise päeva läbitantsimised said juba päris kenad. Nüüd tuleb saavutatut hoida ja vajalikud emotsioonid lisada :)

    VastaKustuta