13 märts 2016

kõik tantsunaised tanu alla

Pärast tõdemist tanude maksumuse kohta, kui me telliksime need õmblejalt, tuli ühine otsus proovida peakatted ise valmis meisterdada. Eva otsis meile juhendaja ja tanude tegemine võis alata. 

Saabus esimene eelteade EVALT: Meie tanude lõiked on minu kabinetis täitsa olemas ja võib tulla neid papist välja lõikama. Murdeid ei tohi pappi teha ning keskjooned ja lõhikute lõpud tuleb ka oma tükkidele ära märkida, nagu lõigetel. 

Tanude pealisriide tõi pealinnast kohale Mari ning läks värvi valimiseks. Esialgu jäi valikusse kolm tooni, aga kui kangast välja ei tule, siis tuleb kaks tooni juurde, mis esmalt läksid Kärutajate rühma naistele. 
Fotosüüdistused, et kõigil oleks selge ja pärast ka meeles, milline toon kellele läheb. 
Esimene tanude valmistamise õpituba leidis aset 13. märtsil, kella 12st umbes kella kolmeni. Kohal olid nii nakskate kui kärutajate tantsunaised ning muidugi meie õpitoa juhendaja Anne. 
Kaasa pidime võtma tugevama nõela - peenema kui sukanõela, aga teravama, mis papist läbi läheb. Olemasolul ka tugevamat heledat niiti. Mari ja Riina (H) haarasid kaasa ka õmblusmasinad. Paljud kasutasid usinalt Kaja kaasa toodud niiti ja kui hiljem selgub, et tanud tulevad õmblustest lahti, siis on kelle peale peale näpuga näidata :)   
Agaramad jõudsid papid välja lõiga enne pühapäevast õpituba. "Suur tunglemine" toimus muidugi 24. veebruari hommikul kell pool kaheksa. 
 
Kõige tähtsam on alustamine
 
Kõik agaralt asja kallal. Riina (K) sätib juba oma tanu paika. 
Loeti sõnad peale, et nüüd peab iga päev tanu peas hoidma ning sellega 
ka saunatama minema, et tanu hästi peas passiks. 

Fotod: Ilme ja Janelle

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar