17 september 2015

algab 3. hooaeg

Alustame 3. hooaja treeningutega, mis toimuvad neljapäeviti kell 19-20.30 pritsimajas. 
Tulekul: 
Rapla maakonna laulu- ja tantsupidu "Iga NINA TAGA on inimene"
Kalevi võimlemispidu (puudutab neid naisrühma tantsijaid, kes käivad ka Idla võimlemises)
23. september – saame teada maakonnapeo tantsud.
30. september – Naksakad Naised registreerisid end Naiste tantsupeole N4 liiki –
osalemas on 10 tantsijat + juhendaja. Kuna tantsurühme registreeris väga palju, siis tehti juurde ka N5 liik, kuhu ka meie rühm paremini sobis ning registreerisime ennast hoopis sinna.
Naksakate Naiste tegevuse reklaamimiseks kirjutame artikli oma tegevusest Käru Vallalehe oktoobrikuu numbrisse. Mõeldud - tehtud! Eva püüab seda teha nii, et peale selle lugemist oleks naisrühma trennidesse tung ja torm seni veel mittetantsivate naiste poolt. Artikkel sai kena ja tormi ei tekitanud aga ometi vajaksime hädasti paari naist lisaks.

Naksakad naised valmistuvad pidudeks


Käru naisrühm Naksakad naised alustas septembris oma kolmandat hooaega. Rühma sünnipäevaks on 1. aprill 2013. 
Ühisel seadsime sel aastal eesmärgiks osaleda nii Raplas maakonnapeol kui ka II Eesti Naiste tantsupeol Jõgeval ning soetada omale rahvarõivad, mis on pidudel osalemiseks möödapääsmatud. Lisaks saab tantsusammgi kindlamaks ja selg sirgemaks kui kaunis rõivas seljas.
Praegu on tantsurühma repertuaaris neli-viis autoritantsu ja mõned pärimustantsud. Sel hooajal lisandub kolm-neli tantsu, mille kallal järjest tööd alustame. Tantsud on enamasti kiired ja krapsakad ning pakuvad väljakutset nii koordinatsiooni kui füüsilise vastupidavuse osas. Rahvatantsutreening on mitmekülgne ning pakub võimalust arendada naistel erinevaid oskusi ja võimeid. Lisaks püüame me kõik sel moel olla eeskujuks ja järjepidevuse hoidjateks oma lastele ja lastelastele, pakkudes neile võimalust olla seotud meie pärimuse ja rahvakultuuriga. Näha oma ema tantsimas kaunites rahvarõivastes soovib vast küll iga laps, sest tantsiv ema on ilus ema. 
2016. aasta tuleb naisrühmal vinge! 


Eva Seera
Käru Vallaleht Nr 9. 2015 (oktoober)
KOMMENTAARID:

Miks Sina tantsid Naksakate naiste rühmas? 
AIVI: Esiteks meeldib mulle tantsida ja üldse ennast liigutada. No ja meil on ju üli tore kamp, kes koos käivad tantsimas ning kõigele lisaks ka maailma parim juhendaja. 
MARI: Mina käin trennis, sest see annab võimaluse paariks tunniks nädalas unustada kõik muud argised asjad ja pärast on energiat topelt. Boonuseks on üliägedad trennikaaslased ja energiast pakatav juhendaja Eva. Pluss, see kõik on kodust paari minuti kaugusel ja tervislik nii vaimses kui füüsilises mõttes. 
MEELIKE: Kui Eva rääkis ideest, et luua naisrühm, olin kohe huviline. Mulle meeldib väga tantsida ning rahvatants on suurepärane võimalus liigutamiseks, oma keha arendamiseks nii füüsiliselt kui vaimselt. Treeningud on lõbusad, kiired, rühmakaaslased ääretult toredad ja toetavad ning see kõik on kodu lähedal! Hea tuju ja liikumine on südame parimad sõbrad!
JANELLE: Lisaks liigutamisele, on rahvatants ju siiski osa meie kultuurist. Läbi tantsimise õpime tundma nii olnut kui ka tänapäevast tantsuloomingut. Ja loomulikult ühised ettevõtmised ja esinemised.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar