17 mai 2014

emadest, emadele ja emadega

Just sel moel võib kokku võtta selle aasta Käru valla emadepäeva kontserdi, mis toimus 11. mail Käru pritsumajas ja kus saal sai triiki täis igas vanuses rahvast. 
Käru Vallaleht Nr 5 (118), mai 2014 Tekst Eva Seera

Meie juht ja õpetaja Eva
Nagu Kärus tavaks on igal emadepäeva kontserdil varuks ka mõni üllatus. Seekordse kontserdi kõige oodatumateks ülesastumisteks, seda just eriti esinejate endi jaoks, olid naiste võimlemisrühma pallikava ja aasta tagasi loodud rahvatantsu naisrühma esimene avalik ülesastumine. Kahe rühma peale kokku astus lavale 16 ema, mõni agaram osales lausa mõlemas rühmas. Naisrühm „Naksakad naised“ esitasid oma vastsetes kleitides ja triibuvöödes kaks tantsu, mis mõlemad hea meeleoluga saali nakatasid ja kaasa plaksutama panid. Oma esimese ülesastumisega jäid emad ise enamasti rahule ja rahule jäi ka publik.

KOMMENTAAR Ilme Säde: Aastaga on Käru naisrühm „Naksakad Naised” jõudnud esimese etteasteni. Kooskäimist alustati naljaga pooleks 1. aprillil 2013. Tööd ja pühendumist on nõudnud see meie juhendajalt Evalt ja rühma liikmetelt. Selle lühikese ajaga on koosseis jõudnud muutuda ja uueneda. Sügavalt tänulik olen oma esimesele rahvatantsu õpetajale - Endel Voosalule, kelle käe all Tori naisrahvatantusrühm jõudis tantsupeole isegi „Tuljakut” tantsima. Noore tantsijana tuli omal ajal (1974) polkasammuga, keha- ja kätehoiakuga kõvasti vaeva näha. Toonased etteasted ja rambipalvik on unustuste hõlma vajunud ning uued apsud ja esinemised juba ootamas.

Käru valla emadepäeva kontserdil tantsiti Vihma loitsu ja Simmanipolkat
Tantsude jooniseid ja liikumisi tuli veidi kohendada, sest ruumi nappis, aga tantsijaid mitte.
Naksakad naised tantsisid koosseisus:
1. Riina Hunt
2. Aivi Palling
3. Riina Kalvet
4. Kaja Vilipus
5. Kristi Leemet
6. Veera Jesse
7. Anne-Ly Reede
8. Heili Burmeister
9. Eveliin Anton
10. Ilme Säde
11. Meelike Sizask
12. Janelle Leenurm
Juhendab: Eva Seera

No nii, jalad, kõht, õlad ... naeratus
Elbe sättis ennast pildile, sest aimas juba toona,
et tuleb naksakaks hakata

Piltlik kokkuvõte Naksakate esimesest avalikust etteastest 
emadepäeva kontserdil. 
Käru valla Aasta ema 2014 tiitli pälvib meie Riina (H)
Fotod: Ilme

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar