21 aprill 2016

vastsed rahvariided valmis

Käru naisrühma naised said 21. aprilliks selga tuttuued rahvariided. 

Tegemist on Vändra kihelkonna riietega. Praegu kuulub tantsurühma rõivakomplekti kirivöö, villane triibuseelik, pikk linane särk, rätik, põll ja kabimüts. Mütsid valmisid naiste endi kätetööna. Põlled, särgid ja seelikud õmbles Traageldaja OÜ rahvarõiva õmblemise koolitusega Anne Musta. Vööd valmisid vöömeistri Malle Eddori näppude all. Rätid on tellitud otse Venemaalt, abiks Aljona Suržikova kontaktid. Aitäh kõigile, kes abistasid. Rahvariiete soetamist toetas Eesti kultuurkapital. Toetust saadi ka Laulu- ja Tantsupeo SA riiklikust toetusprogrammist ning oma panuse andsid tantsijad ise. Pearahastajaks oli siiski oma Käru vald. Edaspidi on plaanis valmistada särkide peal kantavad kampsunid ning rõivakomplekti muudaks täielikuks pikk-kuub. 
Esimene ülesastumine uutes riietes tehti 21. aprillil treeningtunnis oma pereliikmetele ja juba järgmisel päeval tantsiti Märjamaa rahvamajas, kus toimus Raplamaa rühmade ettetantsimine suvisele naistetantsupeole pääsemiseks. Ettetantsimise kokkuvõtteks võib öelda, et Käru Naksakad naised on peole oodatud! Lähiajal näeb meie naisrühma tantsimas valla emadepäeva kontserdil.
Eva Seera
Käru Vallaleht 2016, nr 4.

Juhhei! Juba koidab ettetantsimise päev ning kohustusliku ühispildi tegemiseks on vajalik arv tantsijaid reas, kõik esmavajalik üll otse nõelasilmast tulnud. Osavad näpud seavad paika veel viimaseid tanupaelu. Omajagu võtab aega põllepaelte sättimine, vöö pingutamine, sõlgede ja rätiku kinnitamine. Kõige lõpuks pannakse pähe tanud, kes kuidas - kas klambrite, kummipaela või ausõnaga. Üsna pea selgub tõde, kas peakatted jäävad tantsukeerises püsima, pastlapaelad paika ja vööd vööle.
Meeldetuletus EVALT: "ah jaa, et meie rühma foto saaks erini kena ja ravarõivas ka korrektne, palun teil teha trenni jaoks meik. Rahvarõivaste klassika: silmad suured ja nähtavad, põsepuna palgele ja musisuu punaseks."
Kriitilise pilguga vaatatakse üle huulepulga toon ning peaproov algab. 
Meie juht Eva eristub soliidselt oma tumesinise kampsikuga 
Vasakult: Mari, Eveliin, Riina K, Aivi, Riina H, Meelike, Eva, Janelle, Ilme, Kaja, Kristi
Punased tanud on vähemuses, ruulivad kollased ja sinised
 pildistas Kalev

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar