22 aprill 2016

ettetantsimine Märjamaal

Lõpuks jõudis kätte see kaua oodatud ja kardetud õhtupoolik, kui Naksakad naised pidid näitama, mida nad suudavad ja kui naksakad nad tegelikult on. Ühiste ja individuaalsete pingutuste tulemusena said peaproovi õhtuks valmis meie ilusad värvilised tanud. Särgidki said selga üsna viimasel minutil. Neljapäevane peaproov oli küll julgustav, kuid kusagil kuklas tiksus väike mõte, et äkki me ei pääsegi peole.
Märjamaal tegime kõik oma suud Eva huulepulgaga korralikult punaseks ja tõmbasime vöökohad eriti kõvasti kokku, et karm komisjon ei märkaks eksisamme ja muid soolosid.
Kuid nagu ikka, nii ka seal, tulid mõned „üllatused“, eks igaüks ise teab. Eva ütles selle peale, et tema teadis juba täpselt ette, mida keegi teeb ja kuidas, kuna tunneb meid juba nii hästi ning oleks võinud logi juba eelmisel õhtul ette valmis kirjutada. Kuid oma rühma nime me häbisse ei jätnud ja tantsisime nii hästi, kui sel hetkel suutsime. Ka publiku hulgast olla kuuldud kiidusõnu meie aadressil. Korraks ajasime nina päris püsti, sest teiste rühmade tõlgendused tantsudest panid meid kohati imestama. Ja kui selgus, et kõik need teised „simmajad ja piigad“ pääsevad ka peole, võis tajuda isegi kerget pettumust. Kuid Eva tõi meid järgmises trennis juba maa peale tagasi, öeldes, et end võrrelda tasub endast parematega ja alati saab paremini. 

Reede 22. aprill oli Naksakate jaoks uus kogemus, sest esimest korda esinesime oma uutes rahvarõivastes, esinesime inimestele, kes rahvatantsu teavad ja õpetavad ning nüüd läheme varsti oma esimesele tantsupeole. Saame näha kas kuulume Eesti top 20 naisrühma hulka, kes saavad tantsida naistepeol „Ma es kuule“ platsi keskel või peame jääma müürilillekesteks platsi äärel.
Ülo Luhti koomilised kommentaarid „Leidmise“ kohta ning Kristi ja Mari nende järgi püüdlikult tantsimas on Janellel isegi üles filmitud.
Ja kas Vigalat tantsime elronisse või ilmarisse, selgub alles Jõgeval, niikaua tantsime originaali.
Tagasiteel sai Aivi autos pingevabalt plaane tehtud, et suveks võiks kõik endale ripsmepikendused paigaldada ja linased kleidid jäävad nüüd pidude proovides käimiseks.
Mari K
"Kohtumõistmist" ootamas


Kommentaar Heililt: Meie naised tantsivad nii hästi, et laval olev proua hoiab pead kinni - et kust küll sellised mammud tulid!! PS! Nokitsen siin oma tanu kallal - Aivi tegi mulle järeleaitamistundi, ainuke mõte mis peas on - kui peab, siis peab, muidu küll ei teeks! Ausõna austan neid käsitööhuvilisi Eestimaa naisi, kes on kogu oma perele rõivad selga teinud! Mu pere käiks vist kobruleht ees ja taga. 

Naiste tantsupeo ülevaatus N5 
Maie Orav Vigala reinlender
Ülle Feršel Ma es kuule
Eesti rahvatants  Muhu kannanöör
Maido Saar Leidmine 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar