23 juuni 2019

jaanipäev

Jalasoojendust alustasime jaanipäeval juba hommikul kell pool 10, kui tantsisime ja harjutasime õhtuseks esinemiseks veelkord Vigala reilenderit ja Oti rattaid. Kuigi neid tantse on juba üksjagu tantsitud, tuleb „sooloesinemisi“ ikka ette, aga see käib ainult asja juurde ja seda puhtam on ka päris esinemine. Proov tehtud, algas osade naksakate jaoks veel Käru spordipäeval spordivoor, et siis õhtul taas Simmaniplatsile kokku tulla. Kokku lepitud kella 20 asemel saime oma etteasteid vaheldumisi laste ja memmedega alustada viisaka hilinemisega. 
Enne seda poseerisime muidugi ka oma klassikalise ühispildi jaoks. 
Kuigi 2019 oli Naksakatele vist juba kuues aasta järjest Käru jaanipäeval esineda ja kohalikke lõbustada, saime siiski jätkuvalt arvestatava aplausi osaliseks. Minu külaline ütles Oti rataste järgselt kommentaariks, et see oli ikka väga hästi tantsitud ja eriti kihvt tants, kohe nii kihvt, et hakka või ise rahvatantsimise peale mõtlema.
Tantsus Oti rattad kaldristi moodustamine. 
Tantsu Oti rattad lõpupoos.
Ülejäänud õhtu möödus juba meeleoluka jaanitule süütamise (enne sai tulevalvur Jaan ka ikka lõkkeaseme otsast alla puhkama), Kärude muuseumi külastamise ja ohtrate laste mängude tähe all.
Nüüd on vaja rahvariided selga panna veel 29. juunil tantsupeo tule vastu võtmiseks Kärus ja siis ootabki Naksakaid juba tantsupeo tihe nädal ning sellega kaasnev elu-melu.

Kristi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar